Drivkraften bag alt, hvad vi laver og især ting, som vi har modstand på grundet frygt eller hæmmende overbevisninger, er motivation.

Motivation er altså en proces, som skaber og fastholder en målrettet adfærd, der i sidste ende gerne skulle resultere i, at du når dine mål. Motivation er energi til at handle.

Så når du kigger på dit liv og du ikke har rykket på dine mål og drømme, så skyldes det altså at, du ikke har følt sig motiverede nok til at gøre dette.

Men lad os lige slå fast, at det dit ansvar at du er motiveret. Ansvaret for dit liv ligger hos dig – og kun dig og det er verdens mest fantastiske følelse, at komme i mål.

Så hvad kan du gøre for at motivere dig selv?

Her er tre gode råd til hvordan du kan hjælpe dig selv til at blive motiveret

#1) Fremhæv og fejr de fremskridt du allerede har gjort

Vi har alle brug for ros og anderkendelse (også fra os selv) og det styrker vores lyst og motivation til at handle. Intet er for småt til, at blive fejret.

#2) Appeller til dine følelser

Handling er ofte motiveret af følelser. Det kan både være frygten for noget vi ikke ønsker eller drømmen om noget andet end det vi har. Det kaldes henholdsvis væk-fra (som er mennesker der der er drevet mere af at undgå noget) og hen-imod (mennesker som er drevet af at opnå et nyt resultat eller forandring) motivation. Vi besidder dem begge, men der er som oftest en af dem der er mere dominerende end den anden. Så find ud af hvad du bliver drevet af, så du ved hvorledes du kan motivere dig selv til handling.

#3) Skab succesopleveler- store som små.

Sørg for at give dig selv en opgave, som du med garanti kan løse og få succes med. Det vil giver dig blod på tanden til, at turde/have lyst til, at opnå mere.

Se videoen om hvorledes du forbliver motiverede.